19 apr. 2018

Workshop: Relații sănătoase - Înțelegerea de sine şi a celorlalți


Vineri, 4 Mai, h 18:00 - 20:00
la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga"
Str. Clinicilor nr. 2, Cluj-Napoca

Facebook Event 
 
Pe parcursul vieţii noastre, formăm și menținem relații interpersonale. Ne confruntăm deseori cu dificultăți în înțelegerea și acceptarea reciprocă. O mare parte din emoţiile şi acţiunile noastre se nasc din interpretarea proprie asupra lumii înconjurătoare. Putem să ne optimizăm relațiile printr-un efort conștient de a ne înțelege mai bine pe noi înșine și pe ceilalţi, şi prin eficientizarea comunicării noastre.

Cercetările
în psihologie arată o relație semnificativă între acceptarea de sine și acceptarea altora. Dezvoltarea înţelegerii propriei persoane poate îmbunătăți capacitatea noastră de a înțelege gândurile și sentimentele celorlalți. Este dificil să ne acceptăm fără să învățăm să dezvăluim ceea ce gândim și simțim. Este dificil şi să îi acceptăm pe ceilalţi fără să îi ascultăm și să îi înțelegem, înainte de a le judeca sau respinge opiniile şi emoţiile.

În cadrul acestui workshop, vă invităm să exersaţi înțelegerea propriei persoane şi a celorlalți, dintr-o perspectivă cognitiv-comportamentală și interpersonală. Folosind experiențe din viaţa cotidiană, vom schimba idei și vom acorda atenţie semnificațiilor și interpretărilor personale care ne afectează emoţiile.


Magda Moldovan este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, cu peste 5 ani de experiență în cabinetul individual. Este fascinată de natura umană, de creierul uman și procesele psihice, dezvoltând şi promovând sănătatea mintală.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu